Tre och en halv spelare under JDM!

Gruppfoto
Från vänster sida: Victor Skoog, Emil Karlberg, Elliot Kilander Ulfeldt och Saxon Eliasson

Förra helgen hölls Junior-Distriktsmästerskapet (JDM) vid Schacksalongerna, där fyra av våra juniorer från Farsta Schackklubb deltog i en intensiv och spännande tävling. Mästerskapet bestod av sju ronder, varav tre ronder snabbschack och fyra ronder långparti. Farsta representerades av tre spelare: Emil Karlberg, Elliot Kilander Ulfeldt och Saxon Eliasson och vår sekundärmedlem Victor Skoog.

Victor (t.h) och Saxon (t.v) under fredagskvällen. Tittar man riktigt noggrant kan man se hela laget i bilden!

Fredagskvällen inleddes med snabbschacksronderna där betänketiden var 15 minuter + 5 sekunder/drag. Stämningen var hög när de tre partierna spelades i ett högt tempo. Trots att våra juniorer hade haft en lång skoldag och tävlingen fortsatte till sent på kvällen, presterade de utmärkt. Emil och Viktor avslutade snabbschacksdelen med imponerande 2/3 poäng, Saxon kämpade sig till 1/3 med goda chanser till fler vinster, och Elliot säkrade 1,5/3 poäng.

Lördagen och söndagen ägnades åt långpartier, ett klassiskt tidsformat med 90 minuter per spelare och 30 sekunders tillägg per drag. För flera av våra juniorer var detta den första tävlingen i detta format på länge. Trots viss ringrost efter sommarlovet visade alla prov på stort engagemang och beslutsamhet. Vinster, remier och förluster diskuterades mellan lagkamraterna i analysrummen och även några Farstaderbys förekom under turneringen. Lustigt nog slutade dom alltid med remier, däremot var partierna totala motsatsen till stilla och jämnt!!

Avslutningsvis var resultaten positiva, och framför allt fick våra spelare med sig värdefulla erfarenheter och lärdomar som de kan ta med sig i framtida tävlingar. Vi är stolta över våra juniorers prestationer och ser fram emot att följa deras utveckling i kommande tävlingar!

Bli först med att kommentera

Kommentera